Va invităm, în acest an al Milostivirii Divine (8 dec 2015 – 20 noiembrie 2016) la o lectură din Jurnalul Sfintei Faustina, aleasă de Isus ca apostol al Milostivirii Divine.

320: “Rugaciunea unui suflet smerit si iubitor dezarmeaza mania Tatalui Meu si elibereaza torente de binecuvantari.”

300: „Omenirea nu va găsi pacea atâta timp cât nu se va întoarce cu încredere spre milostivirea Mea. Oh, cât mă răneşte neîncrederea sufletului. Un astfel de suflet susţine că Eu sunt sfânt şi drept, dar nu crede că Eu sunt milostivire, el este neîncrezător în bunătatea Mea. Si diavolii preamăresc dreptatea Mea dar nu cred în bunătatea Mea. Inima mea se bucură de acest titlu de milostivire. Proclamă că milostivirea Mea este cel mai mare atribut al lui Dumnezeu. Toate lucrările mâinilor mele sunt încununate de milostivire. „

177: Fiica mea, vorbeşte-le preoţilor despre milostivirea Mea de neconceput. Flăcările milostivirii mele mă ard, vreau să le revărs asupra sufletelor, dar sufletele nu vor să creadă în bunătata Mea.

55: Străduiţi-vă ca toţi cei care se apropie de dumneavoastră să plece fericiţi. Răspândiţi în jurul dumneavoastră parfumul fericirii căci de la Dumnezeu aţi primit mult, deci dăruiţi mult celorlalţi. (Pr Andrasz catre Sora Faustina)

206 : Fiica Mea, priveşte abisul milostivirii Mele, cinsteşte şi preamăreşte milostivirea Mea şi fă-o în felul următor: adună toţi păcătoşii din lume şi cufundă-i în abisul milostivirii Mele. Eu doresc să mă dăruiesc sufletelor, doresc sufletele fiica Mea. In timpul sărbătorii Mele, sărbătoarea Milostivirii, vei străbate întreaga lume şi vei aduce sufletele slabe la izvorul milostivirii Mele. Eu le voi vindeca şi le voi întări!

199: “Tu eşti Dumnezeu iau eu creatura Ta, Tu eşti Regele nemuritor, iar eu o cerşetoare şi insăşi mizeria. Dar acum totul este clar pentru mine – căci harul Tau şi Iubirea Ta, Doamne, vor umple acest abis. Această iubire va umple abisul care este între Tine, Isuse, şi mine.”(Sf Faustina)

156: “Fiica Mea, nu omite Sfanta Impartasanie, in afara de cazul in care stii ca ai cazut grav, si in plus, nicio indoiala sa nu te opreasca sa te unesti cu Mine in taina mea de Iubire. Maruntele tale greseli vor disparea in iubirea Mea, ca un fir de pai auncat intr-o mare valvataie. Sa stii ca ma intristezi mult cand ma neglijezi in Sfanta Impartasanie”

184: Ora sfanta. In timpul aceste ore ma straduiam sa meditez la Patimirea Domnului. Totusi bucuria mi-a inundat sufletul si L-am vazut deodata pe pruncul Isus. Insa maretia lui m-a patruns atat de mult, incat am spus : Isuse, esti atat de mic dar stiu ca tu esti Creatorul meu si Domnul meu. Isus mi-a raspuns: “Da, sunt, si tocmai pentru a te invata umilinta si simplitatea, stau cu tine sub infatisarea unui copil”

186: Dorsc sa cunosti mai profund iubirea faustina-a5de care arde Inima Mea pentru suflete si ai s-o intelegi meditand la patimile Mele. Invoca Milostivirea mea asupra pacatosilor, caci Eu doresc scaparea lor. Cand vei spune aceasta rugaciune cu inima caita si cu credinta, Eu ii voi da acestuia harul convertirii. Iata aceasta mica rugaciune: “O sange si apa care ai tasnit din inima lui Isus, ca izvor de indurare pentru noi, ma incred in Tine”

50 : Doresc ca preotii sa proclame marea mea milostivire fata de sufletele pacatoase, pentru ca niciunui pacatos sa nu ii fie frica se se apropie de Mine. Flacarile milostiviririi Ma devoreaza;vreau sa le revars asupra sufletele oamenilor.

1146 : Cei mai mari pacatosi sa isi puna nadejdea in milostivirea Mea. Ei au dreptul ,faustina-a5 inaintea tuturor celorlalti, la increderea in abisul milostivirii Mele. Fiica mea, scrie despre milostivirea Mea pentru sufletele chinuite. Imi aduc bucurie sufletele are se adreseaza milostivirii Mele.Unor astfel de suflete Eu le acord haruri cu mult peste dorintele lor. Nu pot pedepsi nici pe cel mai mare pacatos daca el invoca mila Mea ci il indreptatesc in milostivirea Mea de nepatruns si de neconceput. Scrie: Inainte de a veni ca judecator drept, Eu deschid mai intai larg usa milostivirii Mele. Cine nu vrea as intre pe usa milostivirii Mele, trebuie sa intre pe usa dreptatii Mele…

50: Neincrederea sufletelor imi sfasie inima. Neincrederea unui suflet ales imi face inca si mai mult rau; in ciuda iubirii Mele fara margini, ele nu au incredere in Mine; nici chiar moartea Mea nu le este de ajuns. Vai de sufletul care abuzeaza!